Om oss

Master Sy Quoc Vu

I 1975 kom grandmaster Tien Ton That til Norge fra Vietnam. Master Tien hadde trent taekwondo under master Kim Tae Sup. Han ble tilbudt å trene taekwondo i en eksisterende klubb, men ville heller gå egne veier. I 1977 stiftet Tien derfor det første taekwondoforbundet i Norge (NTF). NTF var nødt til å samarbeide med et internasjonalt forbund, og valgte WTF.

Master Tien har trent opp mange studenter til høyere grader, som i dag er mastere i forskjellige klubber rundt i vårt land.

En av disse studentene var en ung mann ved navn Sy Quoc Vu. Sy Quoc Vu er født i 1969 i Saigon, Vietnam. Han flyttet til Norge i 1982, og startet å trene taekwondo i 1983, og etter kort tid fikk han svart belte. Han har konkurrert i en rekke internasjonale og nasjonale mesterskap. Sy Quoc Vu har vunnet sølv i Vietnam og bronse i EM i frikamp, og har flere plasseringer i konkurranser for brekking og mønster. Han ble norgesmester i årene 1984-1989.

I 1994 graderte han til 4. dan, og ble da master. Han har startet klubber over hele landet, og er i dag master 7. dan.

Master Sy var medlem av NTF fra 1989-1992, deretter Hwa-rang Do fra 1996-2000. Så startet han MSTA, som i dag har navnet Askim Taekwondo Senter. Flere enn 100 utøvere har gradert til svart belte under master Sy.

Master Sy er en inspirasjon for sine elever og instruktører med sine glimrende teknikker og stort engasjement.

Kontakt master Sy

Send e-post

Master Sys nettsted

Innholdet på master Sys nettsted er skrevet av Håvard Lindheim, 3. dan.

Master Jon Lennart Løberg (TTU) har vært svært behjelpelig med å oversette alle ord og uttrykk til norsk.

Håvard Lindheim, grandmaster Tien Ton That og  master Sy Quoc Vu